Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Απίθανο η ενίσχυση της FRONTEX να γίνει εντός του 2015



Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις της για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εφαρμοστούν ως το τελος του έτους, επισήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε.

Διευκρίνισε δε ότι δεν είναι γνωστό εάν σε αυτές τις προτάσεις θα συμπεριληφθούν οι εισηγήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα σε επιστολη των δύο υπουργών Εσωτερικών.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποδοχή της γερμανογαλλικής πρότασης από τα άλλα κράτη – μέλη, ο κ. Πλάτε ανέφερε ότι θα πρέπει να περιμένουμε πώς θα αντιδράσουν στην πορεία της νομοθετικής διαδικασίας, εάν δηλαδή η Επιτροπή συμπεριλάβει τελικά την πρωτοβουλία των δύο κυβερνήσεων.

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η Γερμανία και η Γαλλία υπέβαλαν τις ιδέες τους στην Επιτροπή, από την οποία το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών ζήτησε πριν από λίγες μέρες πρόταση για την ενίσχυση της FRONTEX.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment