Καιρός

Γενικά αίθριος καιρός

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και κατά τόπους στα κεντρικά, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα, και γενικά αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 βαθμιαία πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Nεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα δυτικότερα τμήματα. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα ανατολικά αρχικά ανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νέφωσεις με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το απόγευμα με πιθανοτητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. .
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς. Στις βορειότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 5 με 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς.

 

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι και τις απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Related posts

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Peristeri News

Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Peristeri News

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Peristeri News

Leave a Comment