PeristeriNews.gr
Καιρός

Γενικά αίθριος καιρός


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια σταδιακά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα νότια πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου υπάρχει η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών νωρίς το πρωί.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 και τη νύχτα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό νωρίς το πρωί να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, όπου από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment