Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Κάναμε λάθη και φέρω ευθύνη

Επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο.

Κάναμε λάθη, αλλά η πραγματική αιτία για τα δεινά της Ελλάδας έγκειται στη στάση των πιστωτών, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του CNN.

«Κάναμε λάθη, αυτό δεν χρήζει καμίας αμφιβολίας» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «φέρω την ευθύνη για μία σειρά λαθεμένων επιλογών».

Αλλά, συνέχισε, η αλήθεια είναι ότι η πανίσχυρη τρόικα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την επίτευξη μία έντιμης και αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.

Όσον αφορά το περίφημο δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι το «όχι» του ελληνικού λαού εγκαταλείφτηκε γρήγορα από την ελληνική κυβέρνηση και μετετράπη σε «ναι».

«Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα, ή να αυτοκτονήσει ή να εκτελεστεί» τόνισε εν συνεχεία, εξηγώντας ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε να παραμείνει όρθιος και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με το οποίο διαφωνεί.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο ουδέποτε ενεργοποιήθηκε.

«Ποτέ δεν έλαβα το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουμε στο Plan B» ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ότι το εναλλακτικό σχέδιο συνίστατο, όχι στην έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά στην τύπωση ενός δεύτερου, προσωρινού νομίσματος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment