Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γ. Στουρνάρας: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή



Το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απέρριψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι ένα Grexit «δεν θα επέφερε κανένα όφελος αλλά πολλά δεινά».

Το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απέρριψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι ένα Grexit «δεν θα επέφερε κανένα όφελος αλλά πολλά δεινά».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της, περικόπτοντας τους μισθούς και τις τιμές, και γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει λόγος εξόδου από το ευρώ.

«Σε περίπτωση Grexit, η ελληνική οικονομία θα βυθιζόταν σε ακόμη μια ύφεση, με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά σφιχτές συνθήκες χρηματοδότησης και ρευστότητας», προειδοποίησε ο διοικητής της ΤτΕ.

«Ως αποτέλεσμα, θα απαιτείτο άλλος ένας γύρος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ θα επιβάλλονταν κεφαλαιακοί έλεγχοι και θα απαιτείτο επίσης ένα “πάγωμα” καταθέσεων», συμπλήρωσε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έγινε η κλήρωση για την ετήσια φορολοταρία 2025

Peristeri News

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Peristeri News

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

Leave a Comment