Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ.Παπακωνσταντίνου: «Είμαι στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαρτυρία του, που κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα γεγονότα αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου που θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής, τις οποίες δρομολόγησε ως υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαρτυρία του, που κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα γεγονότα αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και τα οποία, όπως υπενθυμίζει, έχει ήδη δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή του στις 27/9/12.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι ζήτησε και έλαβε από τις γαλλικές αρχές, στα τέλη του 2010, ηλεκτρονικά στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, ότι έδωσε προς διερεύνηση στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών και στη συνέχεια παρέδωσε στον κ. Διώτη τα πλήρη ηλεκτρονικά στοιχεία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου:

«Κατέθεσα τη μαρτυρία μου στον κ. Οικονομικό Εισαγγελέα για τα γεγονότα που έχω ήδη δημοσιοποιήσει στην ανακοίνωσή μου στις 27/9/12, ότι δηλαδή ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές στα τέλη του 2010 ηλεκτρονικά στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, ότι έδωσα προς διερεύνηση στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών, ενώ παράλληλα ξεκίνησα διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών, και στη συνέχεια παρέδωσα στον κ. Διώτη τα πλήρη ηλεκτρονικά στοιχεία. Είναι προφανές ότι είμαι στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου που θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής τις οποίες δρομολόγησα ως Υπουργός Οικονομικών».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιάνης Βαρουφάκης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Leave a Comment