Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Δεν θα κάνουμε τη χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων

Όπως είπε (φωτ. αρχείου), στις προθέσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως είπε, στις προθέσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της και μετατρέπσται σε μία πιο φιλόξενη ήπειρο».

Ακόμη είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον UNHCR του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τόνισε ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Βουλή: Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη

Peristeri News

Leave a Comment