Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φθηνότερο ρεύμα λόγω αιθαλομίχλης



Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η μείωση της τιμής του ρεύματος για μεγαλύτερο αριθμό νοικοκυριών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης από την αιθαλομίχλη.

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία η μείωση της τιμής του ρεύματος για μεγαλύτερο αριθμό νοικοκυριών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης από την αιθαλομίχλη.

Το μέτρο δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια, αλλά θα προβλέπει έκπτωση 70% στο «ανταγωνιστικό» κομμάτι του λογαριασμού, δηλαδή στην τιμή επί της κατανάλωσης του ρεύματος. Ωστόσο, δεν θα υπάρξει έκπτωση στο «ρυθμιζόμενο» κομμάτι, τα πάγια τέλη. Το καθαρό, επομένως, ποσοστό έκπτωσης που θα δουν οι καταναλωτές στον λογαριασμό τους, αγγίζει το 50-55%.

blank

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις θα τεθούν σε ισχύ στις περιοχές και τις ημέρες που η αιθαλομίχλη χτυπάει «κόκκινο» και συγκεκριμένα, τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ θα ενεργοποιείται σε επίπεδο Δήμων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

blank

Η απόφαση αφορά 2 εκατομμύρια και παραπάνω ιδιοκτήτες ρολογιών της ΔΕΗ και το δημοσιονομικό κόστος που κρίνεται περιορισμένο, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του φετινού προϋπολογισμού.

Την πρόταση έχει καταθέσει και επεξεργαστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και, σύμφωνα με το Mega, την έχει αποδεχθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ενδεικτικό είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε ότι «σχεδιάζουμε για τις ημέρες τις δύσκολες που θα υπάρχει αιθαλομίχλη, να υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε με έκπτωση ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω».

Το μέτρο θα τεθεί σε



-->

Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πανελλαδική επ’ αόριστον απεργία στις λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου

Peristeri News

Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος για την υπόθεση ενδοοικογενειακής απειλής

Peristeri News

Περιστέρι: Πώς δύο νεαροί «άνοιγαν» ταξί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Peristeri News

Leave a Comment