Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Φοροδιαφυγή πάνω από 6 δισ για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου



Ποσά άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ποσά άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ που παραδόθηκε σήμερα στον πρόεδρο της προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, η «μαύρη τρύπα» ανέρχεται σε 6.304.688,08 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Ανδρέας Ρωσσώνης, Σικιαρίδης Συμεών, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και Ελένη Παπακωνσταντίνου, ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα από το ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσον είχαν ‘αδήλωτες’ καταθέσεις, και κατά πόσον ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι τα ονόματά τους σβήστηκαν από την περιβόητη λίστα.

Ειδικότερα: Ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός των ποινικών ευθυνών θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο διπλάσιο του ποσού, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλο το πόρισμα


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έγινε η κλήρωση για την ετήσια φορολοταρία 2025

Peristeri News

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Peristeri News

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

Leave a Comment