PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λίστα με 400 Έλληνες αγοραστές ακινήτων στο εξωτερικό


Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια νέα λίστα, αυτήν τη φορά με τα ονόματα των Ελλήνων που αγόρασαν πανάκριβα σπίτια, αξίας έως και 100 εκατ. ευρώ, στο Λονδίνο.

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται μια νέα λίστα, αυτήν τη φορά με τα ονόματα των Ελλήνων που αγόρασαν πανάκριβα σπίτια, αξίας έως και 100 εκατ. ευρώ, στο Λονδίνο.

Την είδηση αποκαλύπτει η εφημερίδα «New York Times». Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι οι αγορές στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Έλληνες κροίσοι τα τελευταία χρόνια είχαν δημιουργήσει θόρυβο στη βρετανική κτηματομεσιτική αγορά. Αυτό γιατί επέλεγαν σπίτια στις πιο ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας του Λονδίνου, όπως το Νότιο Κένσιγκτον.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, σημειώνει ο αρθρογράφος, του επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα βιαζόταν να «κλείσει» η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν. Δεν πρόλαβε όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, καθώς, λίγους μήνες μετά, η τράπεζά του, ProtonBank, βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης για τα δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ προς εταιρείες του ομίλου του επιχειρηματία.

Αντίστοιχη -γνωστή- περίπτωση είναι αυτή του πρώην επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας, Γιώργου Πανταλάκη, ο οποίος μετέφερε 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό το 2011, προκειμένου να αγοράσει ακίνητο στο Λονδίνο. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Πανταλάκης, έχει δηλώσει αυτήν τη μεταφορά χρημάτων και έχει πληρώσει τους φόρους που αναλογούν.

Σύμφωνα με τους «New York Times», η Ελλάδα ζήτησε από τις βρετανικές Αρχές να της παραδοθεί μια λίστα με όλους τους Έλληνες που έκαναν αγοραπωλησίες στο Λονδίνο από το 2009. Η λίστα παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ και περιλαμβάνει 400 άτομα, ωστόσο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η λίστα των 400 Ελλήνων με ακίνητα στο Λονδίνο φυλάσσεται πλέον ως επτασφράγιστο μυστικό, με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να ελέγχουν κάθε περίπτωση, για να καταλήξουν αν τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις πανάκριβες αγορές ακινήτων προέρχονται από νόμιμες πηγές και αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί ή όχι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Peristeri News

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

Peristeri News

Συνεχίζεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας

Peristeri News

Leave a Comment