• Σάββατο, 4 Απρίλιος, 2020
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

3η συνάντηση της «Ακαδημίας γονέων για εφήβους από το Α ως το Ω»

Ιανουάριος 23 @ 18:30

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, και ώρα 18:30 πραγματοποιείται από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου η 3η συνάντηση της «Ακαδημίας γονέων για εφήβους από το Α ως το Ω»,  που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων, «Π. & Α. Κυριακού».

Στην τρίτη αυτή συνάντηση που έχει θέμα «Έκφραση της σεξουαλικότητας παιδιών & εφήβων», ομιλητής είναι ο  κ. Αθανάσιος Θήριος,  Παιδίατρος MSc, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για μια εκπαίδευση σχετικά με τους παράγοντες που καθορίζουν το φύλο και την έκφραση της σεξουαλικότητας σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Αναλύεται ο ρόλος της οικογένειας στην έκφραση της σεξουαλικότητας του παιδιού, οι μεταβολές που παρατηρούνται κατά την εφηβεία, οι συμβουλές που μπορούμε να παρέχουμε στους νέους ως γονείς. Τέλος, θα υπάρξει αναφορά  και σε κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν προκύψει από μελέτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.

Ο κ. Αθανάσιος Θήριος είναι παιδίατρος-εφηβίατρος, Ακαδημαϊκός υπότροφος Ε.Κ.Π.Α. στη μονάδα εφηβικής υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, έχει διατελέσει Επικουρικός παιδίατρος Επιμελητής Β΄ στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, Ιατρός στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Κ.Φ. Θήβας, υπεύθυνος εκπαίδευσης φοιτητών ERASMUS, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, έχει συνεργαστεί εθελοντικά με το «Χαμόγελο του Παιδιού», υπήρξε μέλος της εθελοντικής ομάδας «Πλεύση», ενώ έχει πλήθος συμμετοχές σε επιστημονικά προγράμματα, σεμινάρια-συνέδρια  και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης του σχολείου και η είσοδος  είναι ελεύθερη στο κοινό.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιανουάριος 23
Ώρα:
18:30
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
ΕλευθερίουΒενιζέλου 112-114
Περιστέρι, 12132
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
211 5002300
Ιστοσελίδα:
www.avgouleaschool.gr