• Κυριακή, 29 Μάρτιος, 2020
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Σεμινάριο με θέμα «Αυτοάμυνα και αυτοπροστασία του πολίτη»

Μάρτιος 4 @ 18:00

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου την Τετάρτη 04 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00 διοργανώνουν, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης» του σχολείου, σεμινάριο με θέμα «Αυτοάμυνα και αυτοπροστασία του πολίτη».

Το σύντομο αυτό σεμινάριο αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες αλλά και ευπαθείς ομάδες. Οι ευπαθείς ομάδες που μπορεί εύκολα να αποτελέσουν «στόχο» μπορεί να χαρακτηριστούν: α) ένας γονιός με το παιδί του β) γυναίκες μόνες γ) υπερήλικες δ) άτομα με ειδικές ανάγκες και τέλος, ε) νοσούντα άτομα.

Οι αντικειμενικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι να αντιληφθεί ο καθένας τον μηχανισμό δράσης των δραστών (modus operandi) και πώς μπορεί να αποφευχθεί μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και θα γίνει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Θεόδωρος Απατζής, αστυνομικός και εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα Αστυνομικής Αυτοάμυνας, Αστυνομικής Αυτοπροστασίας και Οπλοτεχνικής Σκοποβολής. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής ασκήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι η αρμόδια ομάδα για τον σχεδιασμό ασκήσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα ευρύτερα. Τέλος, είναι ειδικός εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) το οποίο τον έχει διορίσει στο παρελθόν, με αντίστοιχες συμβάσεις έργου, σε πολύ μεγάλες εκπαιδεύσεις όπως η εκπαίδευση των Ελληνικών Πετρελαίων, Τραμ, Μετρό, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.α.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν διπλώματα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 4
Ώρα:
18:00
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
ΕλευθερίουΒενιζέλου 112-114
Περιστέρι, 12132
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
211 5002300
Ιστοσελίδα:
www.avgouleaschool.gr