• Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Περιστέρι: Αναιρέσεις 2020

5, Ιούλιος, 2020 @ 20:00

Εκδήλωση – Συζήτηση: Επισφαλής εργασία, ζωή χωρίς δικαιώματα: Δεν θα πληρώσουμε άλλη μια κρίση!

Ομιλητές/τριες:
Βαγγελίτσα Δινοπούλου / αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, πρώην μέλος ΔΣ ΔΟΕ
Γιάννης Σαλάπας / εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος της Λάντζα

Στο Περιστέρι οι Αναιρέσεις θα κάνουν την δυτική στάση στο φετινό τους ταξίδι. Την Κυριακή 5 Ιουλίου, η πλατεία Δημαρχείου θα ντυθεί στα κόκκινα, για να υποδεχτεί συζητήσεις, πολιτικές και μη, αναζητήσεις, βιβλία, ψυχαγωγία. Σε μια γειτονία που οι νέοι εργαζόμενοι, η γενιά της επισφάλειας, της ανεργίας, της αβεβαιότητας, και πλέον και της πανδημίας, ζει κι αναπνέει, το φετινό σύνθημα των Αναιρέσεων ταιριάζει απόλυτα: οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι!

Το σύνθημα εμπνέεται από την πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας αλλά και την εξελισσόμενη εξέγερση στις Η.Π.Α. που φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη οι ανθρώπινες ανάγκες να τεθούν ψηλότερα από την κερδοφορία και τις αξίες του καπιταλισμού. Μέχρι και στην «καρδιά του κτήνους» στις Η.Π.Α. υπάρχει κοινωνικός αναβρασμός και μαχητικότητα, ενώ οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις από την Χιλή και τον Λίβανο μέχρι την Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα, δείχνουν ότι «οι από κάτω» δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηθίσουμε την βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Για ζωή αξιοβίωτη και όχι απλώς επιβίωση. Με μαχητικό αγώνα τώρα για το δικαίωμα στην ζωή, την εργασία, την δημοκρατία και την ειρήνη, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, και μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση! Συζητάμε για την επικαιρότητα, για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, για τη ζωή που μας αξίζει!

// 22:30 Radical Breaks presen​ts a NuFunk extravaganza West ATH Tropics 

Starring: Infinik, VoxPopuli, AustinMod

also performing: Waveomatics, Tony Graves, Ghetto Rock, Unchained ATH

 
Το Radical Breaks είναι το πρώτο NuFunk Hip Hop label στην Ελλάδα, με ρίζες στα δυτικά της Αθήνας. Από το 2015 διοργανώνει party και κάνει κυκλοφορίες με ήχους από τα πιο φρέσκα blends του hip hop. Αυτή την Κυριακή στο φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Περιστέρι θα μας παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα events του hip hop. Το “West ATH Tropics” είναι ένα live performance, με raps, breakdance, vocals & spoken word, το οποίο σκοπό έχει να φυτρώσουν φοίνικες και ανανάδες στην Δυτική Αθήνα. Πόσο πιο όμορφη θα είναι η δύση τροπική;
Ετικέτες:

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5, Ιούλιος, 2020
Ώρα:
20:00
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Δημαρχείου
Καραθεοδωρή 1
Περιστέρι,
+ Χάρτης Google