• Σάββατο, 4 Απρίλιος, 2020
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Αστροβιολογία και Εξέλιξη: Στα μονοπάτια της Ζωής

Φεβρουάριος 2 @ 17:30

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Αστροβιολογία και Εξέλιξη: Στα Μονοπάτια της Ζωής!» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 6:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό Περιστέρι), με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.).

Η εκδήλωση πραγματεύεται έναν νέο διεπιστημονικό κλάδο της Βιολογίας και η παρουσία των μαθητών θα τους ωφελήσει ποικιλοτρόπως. Θα αναδείξει νέους τομείς της επιστήμης που θα μπορούσαν να θέσουν ως στόχους για την επαγγελματική τους πορεία, θα διευρύνει τις γνώσεις τους σε θέματα σχετικά με το σύμπαν και την ζωή σε αυτό και τέλος θα έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επιστήμονες του σύγχρονου επιστημονικού γίγνεσθαι.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης, θα μας ταξιδέψουν στα Μονοπάτια της Ζωής στο Σύμπαν μέσω του σύγχρονου διεπιστημονικού κλάδου της Αστροβιολογίας, που μελετά την ύπαρξη της ζωής πέρα από τη Γη, δηλαδή εξωγήινης ζωής. Θα μας μυήσουν, μέσω της επιστημονικής μεθοδολογίας, στα μυστικά της γενέσεως της ζωής στο σύμπαν, στην εξέλιξη της, καθώς και στην αναζήτηση αυτής πέρα από τη Γη. Ένα ταξίδι αναζήτησης ζωής στο συμπάν σας καλεί…

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

– κ.Σιμόπουλος Διονύσης, (Αστροφυσικός, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου)

– Καθηγητής κ. Ροδάκης Γεώργιος, (Ομότιμος Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας Ε.Κ.Π.Α.)

– Καθηγητής κ. Χατζηθεοδωρίδης Ηλίας, (Αναπληρωτής Καθηγητής Ορυκτολογίας–Πετρολογίας, Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Ε.Μ.Π.)

– Δρ. Χατζηχρήστου Ελένη, (Αστροφυσικός, Policy Analyst στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
[ERC])

– κ. Χρυσικός Γεώργιος, (Διαχειριστής Madlink SETI Institute Greek Team)

Η είσοδος είναι Δωρεάν.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Φεβρουάριος 2
Ώρα:
17:30
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Χώρος Διεξαγωγής

Δημαρχείο Περιστερίου