Viber
PeristeriNews.gr
Lifestyle

Eurovision: Πώς ψήφισαν επιτροπές και televoting την Ελλάδα



Μερικές ημέρες μετά το τέλος της Eurovision 2025 η EBU έδωσε στη δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα με τις βαθμολογίες της κριτικής επιτροπής και του televoting στη ανά χώρα.

Όσον αφορά τις ψήφους που πήρε η Κλαυδία με το «Αστερομάτα», η Ελλάδα κατάφερε να αποσπάσει τρία 12άρια στη Eurovision από το televoting στον Μεγάλο Τελικό (Αλβανία, Κύπρος, Άγιος Μαρίνος) και τέσσερα 12άρια από τις κριτικές επιτροπές (Μαυροβούνιο, Κύπρος, Ισραήλ, Αυστραλία), ενώ 10 βαθμούς έδωσε το κοινό Γερμανίας και Λουξεμβούργου και η κριτική επιτροπή της Μάλτας.

Όμως, υπήρξαν και χώρες που δεν μάς έδωσαν ούτε έναν βαθμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κριτική επιτροπή της Αυστρίας που κατέταξε την Ελλάδα 25η, δηλαδή στην τελευταία θέση.

Στην προτελευταία θέση (24) κατέταξε την Ελλάδα η κριτική επιτροπή του Αζερμπαϊτζάν και στην 22η το Λουξεμβούργο (αν και το κοινό της χώρας μας έδωσε 10άρι). Η επιτροπή της Ισλανδίας μας κατέταξε στην 21η θέση, ενώ οι κριτικές επιτροπές σε Ουκρανία και Ισπανία την αξιολόγησαν ως 20η ανάμεσα σε 25 συμμετοχές.

Όσον αφορά το televoting, η Κλαυδία είχε τη χειρότερη επίδοση στην Εσθονία, δίνοντάς της την τελευταία θέση (25) και άρα 0 βαθμούς. Στην προτελευταία θέση μας τοποθέτησε το κοινό στην Ουκρανία, ενώ στην 21η θέση μας κατέταξε το κοινό σε Λιθουανία και Ισλανδία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Προκόπης Αγαθοκλέους: Μετά από τον Άγιο Παΐσιο δεν δέχθηκα καμία τηλεοπτική πρόταση

Peristeri News

Η Φατίμα Μπος από το Μεξικό η φετινή νικήτρια Miss Universe 2025

Peristeri News

«Πιάστηκε» ο Στέφανος Τσιτσιπάς για υπερβολική ταχύτητα

Peristeri News

Leave a Comment