PeristeriNews.gr
Οικονομία

Eurogroup: Έκλεισε η συμφωνία στα 8,5 δισ. ευρώ


«Πράσινο» για την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, άναψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται τόσο το Reuters, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγές τις ευρωζώνης, η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι μεταξύ 0 και 15 χρόνια.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν δεδομένη την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το ύψος της δόσης προς την Ελλάδα υπολογιζόταν περίπου στα 8,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, από νωρίς, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, βάσει της συμφωνίας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τον Μάιο 2016, δεν θα καθορίζονταν -και σίγουρα δεν θα ποσοτικοποιούνταν- σε αυτήν τη φάση αλλά το καλοκαίρι του 2018.

Η προσπάθεια η οποία θα καταβαλλόταν στο σκέλος του χρέους αφορούσε μια διατύπωση η οποία θα έστελνε ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, θα διατηρούσε ζωντανή την προσδοκία ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, και θα διευκόλυνε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, έστω και χωρίς χρηματοδότηση σε αυτήν τη φάση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment