PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ethiopian Airlines: Ο πιλότος είχε προβλήματα με το σύστημα ελέγχου πτήσης


Ο πιλότος είχε προβλήματα με το σύστημα ελέγχου πτήσης του αεροσκάφους και ζήτησε να επιστρέψει πίσω, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Τεβόλντε Γκεμπρεμαριάμ σε συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», ενώ στην επικοινωνία που είχε με τον πύργο ελέγχου δεν ανέφερε εξωτερικά προβλήματα με το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον Γκεμπρεμαριάμ, ο οποίος υποστηρίζει ότι άκουσε τις συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους δεν ανάφερε κανένα απολύτως άλλο πρόβλημα, εκτός από το σύστημα ελέγχου πτήσης.

Ανάλογα προβλήματα ωστόσο, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, είχαν και άλλοι πιλότοι και είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για για την ασφάλεια του Boeing 737 Max 8 αρκετούς μήνες πριν.

Οι αναφορές αφορούσαν προβλήματα με το σύστημα αυτόματου πιλότου του Max 8, που αντιμετώπισαν οι κυβερνήτες καθώς τα αεροσκάφη προσπαθούσαν μετά την απογείωση να πάρουν ύψος.

Το σύστημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών μετά τη συντριβή της πτήσης 610 της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία, κατά την οποία επίσης έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες. Από την εξέταση του μαύρου κουτιούν που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ώθησε το ρύγχος του αεροσκάφους προς τα κάτω λόγω σφάλματος των αισθητήρων λίγο μετά την απογείωσή του από τη Τζακάρτα με προορισμό το Μπαλί παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των πιλότων να αποτρέψουν το δυστύχημα.

Τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing, που συνετρίβη λίγα μόλις λεπτά αφότου απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι, παρασύροντας στον θάνατο και τους 157 επιβαίνοντες ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος την Δευτέρα, σε απόσταση 60 χλμ. από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Καθώς ωστόσο στην Αιθιοποία δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για να εξεταστούν, πρόκειται να σταλούν στο εξωτερικό. Αν και δεν έχει καθοριστεί σε ποια χώρα θα μεταφερθούν τα μαύρα κουτιά, ο επικεφαλής της Ethiopian Airlines δήλωσε σήμερα στο CNN ότι θα μεταφερθούν σε μία κοντινή χώρα, ίσως στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment