PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ethiopian Airlines: Ο κυβερνήτης ζητούσε απεγνωσμένα επιστροφή


Απεγνωσμένη έκκληση να του δοθεί άδεια να επιστρέψει πίσω σχεδόν αμέσως μετά την απογείωση του αεροσκάφους απηύθυνε ο πιλότος του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, καθώς το αεροσκάφος επιτάχυνε αφύσικα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι «New York Times».

«Break, break, αίτημα επιστροφής», φώναζε ο κυβερνήτης στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τρία μόλις λεπτά μετά την απογείωση, σε μία προσπάθεια να του δοθεί προτεραιότητα ενώ προσπαθούσε να αποφύγει δύο άλλες πτήσεις που προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Οι «New York Times» επικαλούνται πληροφορίες από άνθρωπο ο οποίος είχε πρόσβαση στις επαφές ανάμεσα στο πλήρωμα του αεροπλάνου και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ήξεραν πριν από το μήνυμα του κυβερνήτη ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς είχαν παρατηρήσει ότι το αεροσκάφος έκανε μεγάλες ταλαντώσεις

Η Ethiopian Airlines έχει ανακοινώσει από την Κυριακή ότι το πλήρωμα είχε ζητήσει να επιστρέψει στην Αντίς Αμπέμπα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο των μηνυμάτων του προς τον πύργο ελέγχου.

Τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους βρίσκονται πλέον στα χέρια της ερευνητικής αρχής της γαλλικής ασφάλειας, στο Παρίσι.

Το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών συνετρίβη την Κυριακή λίγο μετά την απογείωσή τους από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι.

Ήταν το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα με Boeing του συγκεκριμένου τύπου σε διάστημα πέντε μηνών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα Boeing 737 MAX της Lion Air συνετρίβη στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν οποιαδήποτε σχέση και στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment