Είχαν φτάσει λαθραία στη χώρα από τα τουρκικά παράλια.
Επτά Αφγανοί που είχαν μπει λαθραία στη χώρα συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής από άνδρες της ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα Λέσβου.
Οι Αφγανοί έφτασαν στη Μυτιλήνη από τα τουρκικά παράλια, με μια φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε και βυθίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, σκάφος του Λιμενικού το οποίο περιπολούσε στη Λέσβο, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτης λέμβου στην ανωτέρω περιοχή.
Το σκάφος εντόπισε μια φουσκωτή λέμβο χωρίς μηχανή, στην οποία επέβαινε μεγάλος αριθμός μεταναστών και η οποία βρίσκονταν σε κίνδυνο λόγω εισροής υδάτων, όπως αναφέρει το lesvosnews.net.
Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης από τα μέλη του Λιμενικού, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με την περισυλλογή όλων των μεταναστών και τη μεταφορά τους στο λιμένα Πλωμαρίου.
Οι 43 αλλοδαποί συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ η λέμβος τους βυθίστηκε.

