Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση



Σε επιστράτευση των ναυτεργατών προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μουσουρούλης

Σε επιστράτευση των ναυτεργατών προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μουσουρούλης, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, η επίταξη ξεκινά άμεσα και οι κατά τόπους λιμενικές αρχές θα αρχίσουν να επιδίδουν τα φύλλα επίταξης.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι το μέτρο κρίθηκε σκόπιμο προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια «έντιμα και καλόπιστα» για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των ναυτεργατών, ωστόσο, όπως είπε, «μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν περιθώρια να συνεχιστεί ο διάλογος».

«Κάναμε εξαντλητικό πολυήμερο διάλογο. Δώσαμε σαφέστατες απαντήσεις και συγκεκριμένες λύσεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η απόφαση των ναυτεργατών για συνέχιση των κινητοποιήσεων βασίστηκε σε «οριακή πλειοψηφία».

Η επιστρατευμένη δημοκρατία μόνο δημοκρατία δεν είναι, τόνισε σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, λίγο πριν την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης. Οι ναυτεργάτες έχουν 100% δίκιο και δίκαια αιτήματα, δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας πως ναυτεργάτες και αγρότες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά αντιθέτως έχουν κοινό και μεγάλο μέτωπο.

Nωρίτερα έκκληση προς όλους τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας να συμβάλουν στη διασφάλιση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από την νησιωτική Ελλάδα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, δεδομένου, όπως σημείωσε, ότι ήδη πολλά φορτηγά αυτοκίνητα βρίσκονται εγκλωβισμένα με εμπορεύματα στον Πειραιά, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα αλλά και σε λιμάνια της Ιταλίας.

Όπως είπε ο κ. Κορκίδης η ΕΣΕΕ ζητά από την ΠΝΟ να κατανοήσει ότι «το δίκαιο του ενός δεν μπορεί να είναι η καταστροφή του αλλού» και «καλεί τους έλληνες ναυτικούς σε ένα κοινό αγώνα με τους έλληνες νησιώτες». «Όλοι οι φορείς της αγοράς μαζί με την νέα ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την ΣΕΕΝ, οφείλουμε να διασώσουμε τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, να διασφαλίσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, να εξασφαλίσουμε φθηνότερη μετακίνηση των επιβατών και απρόσκοπτη μεταφορά των νησιωτικών προϊόντων, με την υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και με την μείωση του κόστους στα ναυτιλιακά καύσιμα και του συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Peristeri News

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Peristeri News

Εξι νέους Γενικούς Γραμματείς σε τρία υπουργεία ανακοίνωσε το Μαξίμου

Peristeri News

Leave a Comment