Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επίσκεψη της αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αθήνα



Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή 25 Μαΐου η ανώτερη αντιπρόεδρος και γενική σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ms. Anne-Marie Leroy.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή 25 Μαΐου η ανώτερη αντιπρόεδρος και γενική σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ms. Anne-Marie Leroy.

Θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Ενίσχυση του κράτους δικαίου στη Διεθνή Τράπεζα» σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Μανουήλ Χρυσολωρά που διοργανώνει την ημέρα εκείνη στις 19.00 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Οι διεθνείς διαλέξεις «Μανουήλ Χρυσολωράς» είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε ο EPLO από το 2001, στη μνήμη του Έλληνα λόγιου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) είναι διεθνής Οργανισμός με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε με ελληνική πρωτοβουλία και σήμερα στο Διοικητικό του Συμβούλιο εκπροσωπούνται 13 κράτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και 57 πανεπιστήμια και ινστιτούτα από όλο τον κόσμο.

Σκοπός του είναι η δημιουργία και η διάδοση γνώσεων στον χώρο του Δημοσίου Δικαίου με την ευρύτερη έννοια του όρου, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων του εθνικού, συγκριτικού και ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου, του δικαίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του περιβαλλοντικού δικαίου κ.ά. καθώς και η προώθηση παγκοσμίως των ευρωπαϊκών αξιών διά του Δημοσίου Δικαίου μέσα σε ένα πνεύμα διαλόγου των πολιτισμών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 12,6 δισ. στο ενδεκάμηνο

Peristeri News

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Leave a Comment