Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επιχείρηση «εκκαθάρισης» στην πλατεία Συντάγματος

Σε εφαρμογή έθεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις το «σχέδιο εκκένωσης» της πλατείας Συντάγματος.

Σε εφαρμογή έθεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις το «σχέδιο εκκένωσης» της πλατείας Συντάγματος, καθώς μετά τη χρήση χημικών και τον πετροπόλεμο που επικράτησε μετά τις 20:00 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την οδό Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης κάποιοι εξ’αυτών πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τους διαδηλωτές. Ολιγομελής ομάδες πολιτών παραμένουν στη συμβολή της Αμαλίας με την Όθωνος, ενώ κυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στους κεντρικούς δρόμους προς τα Εξάρχεια.

Ένας άνθρωπος έπεσε στο έδαφος, στην πλ. Συντάγματος, ο οποίος, σύμφωνα και με τα όσα κατήγγειλε ο αδερφός του, χτυπήθηκε με γκλομπ στο κεφάλι από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επιχείρησης «εκκαθάρισης» πάνω στην πλατεία. Oι υπεύθυνοι των Πρώτων Βοηθειών ανέφεραν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ όπως είπαν δέχθηκε αρκετά χτυπήματα στα πόδια και χρειάστηκε να φορέσει κολάρο.

Ένταση επικράτησε από τις 19:40, καθώς άνδρες των ΜΑΤ, αρχικά απώθησαν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου, ενώ λίγο αργότερα πέταξαν χημικά εναντίον τους και προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Παράλληλα, μικρή ένταση επικράτησε στην οδό Πανεπιστημίου.

Αυτή την ώρα (21:00) σημειώνεται πετροπόλεμος στα Προπύλαια.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Επίθεση λύκου σε περιπατητή στην Πάρνηθα

Peristeri News

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment