Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επί τάπητος η εκπόνηση εθνικού σχεδίου κατά της ανεργίας

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης.

Συνεδριάζει στις 10:30 στο υπουργείο Εργασίας η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης με κεντρικό θέμα την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η σύγκληση της Επιτροπής, η πρώτη ύστερα από 3,5 χρόνια, γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και συμμετέχουν σε αυτήν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να ενημερώσει τους φορείς για τις δράσεις που υλοποιούνται ενώ θα ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις για τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστούν διεξοδικά τα προγράμματα για την απασχόληση των νέων καθώς και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, εκτός από τον υπουργό Εργασίας, συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Πρόνοιας, οι γενικοί Γραμματείς Ισότητας, Νέας Γενιάς και ΕΛΣΤΑΤ, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Επίθεση λύκου σε περιπατητή στην Πάρνηθα

Peristeri News

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment