Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επαφές Βενιζέλου στη Ν. Υόρκη

Τις επαφές του στη Νέα Υόρκη συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τις επαφές του στη Νέα Υόρκη συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Βενιζέλος παρακολούθησε τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, για τη συμμετοχή ξένων μαχητών σε συγκρούσεις.

Παράλληλα στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών είχε συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στα «μεγάλα προβλήματα» σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, ενώ έγινε αναφορά και στις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης συνάντηση με τον γραμματέα του κράτους (πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών) της Αγίας Έδρας, καρδινάλιο Παρολίν, στο πλαίσιο της δεξίωσης που είχε παραθέσει την Τρίτη το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών που μετέχουν στην ΓΣ του ΟΗΕ.

Το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση με το νέο ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Βουλή: Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη

Peristeri News

Leave a Comment