Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ζητεί η Ζ. Μακρή



Εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής – καλοκαιρινής περιόδου, υπογραμμίζει σε εγκύκλιό της η υφυπουργός Υγείας.

Την ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής – καλοκαιρινής περιόδου, υπογραμμίζει σε εγκύκλιό της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, στις ακτές κολύμβησης, στις κολυμβητικές δεξαμενές κλπ.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον υγειονομικό έλεγχο των ευαλλοίωτων προϊόντων προς αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων και στην ορθή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Π. Μαρινάκης: Ναι στον διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment