Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ενδείξεις ενεργοποίησης της Αίτνας ανησυχούν τη Σικελία

Μια στήλη καπνού ύψους 5 χιλιομέτρων που υψώνεται επάνω από το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία, και η λάβα που εντοπίστηκε να ρέει στη κορυφή του ηφαιστείου ανησυχούν τους επιστήμονες.

Μια στήλη καπνού ύψους 5 χιλιομέτρων που υψώνεται επάνω από το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία, και η λάβα που εντοπίστηκε να ρέει στη κορυφή του ηφαιστείου ανησυχούν τους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Κατάνιας, το φημισμένο ηφαίστειο δίνει από χθες ενδείξεις ενεργοποίησης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκε εκροή λάβας από τον νοτιονατολικό κρατήρια, και ο καπνός που υψώνεται στα 5000 μέτρα πάνω από το ηφαιστειο και κατευθύνεται νοτιοδυτικά κάνει τους κατοίκους και τις αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Στο αεροδρόμιο της Κατάνια, συγκροτήθηκε ήδη μια μονάδα διαχείρισης κρίσης με στόχο να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης και να αποφασίσει ενδεχόμενα μέτρα. Προς το παρόν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά ενώ το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας δεν έχει καταγράψει σεισμικές δονήσεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment