Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ελληνοτουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο

Η συνάντηση θα γίνει στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου στην Αθήνα από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου.

Συνεργασία για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα έχει αύριο ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αθανάσιος Αθανασόπουλος με τον αρχηγό της τουρκικής Ακτοφυλακής Χακάν Ουστέμ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα γίνει στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου στην Αθήνα από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη συνάντηση θα συζητηθεί η δυνατότητα απευθείας συνεργασίας μεταξύ των λιμενικών Αρχών των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και των αντίστοιχων αρχών των τουρκικών παραλίων.

Στην περίπτωση δηλαδή που υπάρχει ένα περιστατικό σε εξέλιξη, να μπορεί ο Έλληνας λιμενάρχης να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Τούρκο συνάδελφό του και να συνεργάζονται για την όλη διαδικασία.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το θέμα με την τουρκική ακταιωρό, που, πριν λίγες ημέρες, χτύπησε ελληνικό αλιευτικό στο θρακικό πέλαγος όταν αυτό πέρασε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το πρόσωπο του Κυρανάκη σε κολώνα πιάτσας ταξί στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Peristeri News

Πρόστιμα 4.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι για παραβάσεις τιμών και σήμανσης

Peristeri News

Leave a Comment