• Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Έλλειμμα εμπιστοσύνης στους θεσμούς προκαλεί η υπόθεση Φλώρου

Peristeri News
Σεπ02/ 2018

Η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και το χειρότερο είναι ότι έχει ενισχύσει ξανά την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης για θεσμούς και διαδικασίες.

Από την υπόθεση αυτή προκύπτει η διαπίστωση ότι σ΄ αυτή τη χώρα “αν έχεις τον τρόπο” μπορείς να καταφέρεις τα απίστευτα!

Πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, τα οποία αν δεν είχε γίνει η μεγάλη φασαρία και δεν είχαν κινητοποιηθεί άμεσα κρατικές υπηρεσίες, θα είχαν “κάνει τη δουλειά τους” και ο κ.Φλώρος θα ήταν ελεύθερος κάπου μακριά, όπως έφυγε πριν μερικά και ο Χριστοφοράκος.

Το να μπορεί να αποφυλακιστεί κάποιος με τις δήθεν ασθένειες που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι, είναι ένα θέμα. Την ώρα μάλιστα που φυλακισμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας παραμένουν στη φυλακή.

Οι δικαστικές αρχές που παρέλαβαν τα πιστοποιητικά και έκριναν ότι πρέπει να γίνει η αποφυλάκιση, υποστηρίζουν ότι λειτουργούν πάντα με βάση όσα προβλέπει ο νόμος.

Και αναρωτιέται ο απλός πολίτης, οι δικαστικές και όποιες άλλες αρχές δεν έχουν ευθύνη διακρίβωσης της γνησιότητας των πιστοποιητικών βάσει των οποίων λαμβάνουν τις αποφάσεις τους, ειδικά σε τόσο σοβαρές υποθέσεις;

Ίσως τελικά θα πρέπει η Δικαιοσύνη να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και να εφαρμόζουν αυτά που προβλέπονται με απόλυτη Δικαιοσύνη.

Ετικέτες: