Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εκτός της λίστας με τις πιο επικίνδυνες οικονομίες η Ελλάδα

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch τη λίστα με τις 11 χώρες που ενέχουν το μεγαλύτερο μακροοικονομικό ρίσκο στον κόσμο.

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch τη λίστα με τις 11 χώρες που ενέχουν το μεγαλύτερο μακροοικονομικό ρίσκο στον κόσμο, με το γεγονός, ότι η Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 10 εκ των 11 χωρών, ανήκουν στις αναδυόμενες οικονομίες. Ειδικότερα, πρόκειται για τις Αργεντινή, Βολιβία Κίνα,Λεσότο, Ινδονησία, Μακάο, Μογγολία, Παραγουάη, Περού, Σρι Λάνκα, Τουρκία και Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, τα τραπεζικά συστήματα σε πολλές χώρες καταγράφουν βελτίωση, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Fitch αναβαθμίζει σε «b» την αξιολόγηση βιωσιμότητας (Viability Ratings), του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment