Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εκτός δημοσίου 11.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Ένα πακέτο εναλλακτικών μέτρων για να αποφευχθούν οι άμεσες και οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατέθεσε στην Τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ένα πακέτο εναλλακτικών μέτρων για να αποφευχθούν οι άμεσες και οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατέθεσε στην Τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Η ηγεσία του υπουργείου στην χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των δανειστών ανέλυσε το σχέδιο διαθεσιμότητας με την επισήμανση ότι είναι αδύνατον να υπολογίστεί εκ των προτέρων ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν στην έξοδο με αυτό τον τρόπο.

Εκτός δημοσίου αναμένεται να τεθούν συνολικά 11.000 υπάλληλοι. Στο στόχαστρο του Υπουργείου μπαίνουν επίορκοι, αποδεδειγμένα ακατάλληλοι και αδικαιολόγητα απόντες, ενώ στη λίστα υπάρχει το πλεονάζον προσωπικό των υπό συγχώνευση-κατάργηση φορέων, που δε θα βρουν θέση προς κάλυψη στους νεοσυσταθέντες οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «Τροικανοί» έδειξαν για ακόμα μια φορά επιφυλακτικοί αλλά δεν έδειξαν όπως τις προηγούμενες φορές να επιμένουν στο θέμα των απολύσεων «εδώ και τώρα» αλλά ζήτησαν από τον Αντώνη Μανιτάκη απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment