Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έκρηξη λίμνης λάβας σε κρατήρα ηφαιστείου της Χαβάης



Μια λίμνη λάβας, η οποία έχει σχηματιστεί μέσα στον κρατήρα «Halemaumau», στο νησί της Χαβάης, εξερράγη την Κυριακή, μετά από την κατάρρευση τμήματος του κρατήρα.

Μια λίμνη λάβας, η οποία έχει σχηματιστεί μέσα στον κρατήρα «Halemaumau», στο νησί της Χαβάης, εξερράγη την Κυριακή, μετά από την κατάρρευση τμήματος του κρατήρα.

Κάμερες του αμερικανικού γεωλογικού κέντρου ερευνών, τοποθετημένες στο παρατηρητήριο ηφαιστείων που υπάρχει στο νησί, κατέγραψαν την πτώση των συντριμμιών στη λίμνη, με μία φλογερή έκρηξη να ακολουθεί.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στη Huffington Post, ο ηφαιστειολόγος Φρανκ Τρούσντελ, εκρήξεις όπως η συγκεκριμένη θεωρούνται απρόβλεπτα γεγονότα.

«Ο κρατήρας αποσταθεροποιείται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των καιρικών συνθηκών, των σεισμικών δονήσεων και ορισμένα κομμάτια του πέφτουν στη λάβα, με αποτέλεσμα να παράγονται αέρια και να προκαλείται έκρηξη», εξήγησε ο κ. Τρούσντελ, συμπληρώνοντας ότι η στάθμη της λάβας μέσα στον κρατήρα είναι ασυνήθιστα υψηλή.

Πάντως, οι ερευνητές του αμερικανικού γεωλογικού κέντρου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν μικρή, πλην όμως εντυπωσιακή.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment