Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος. Ο μακαριστός ιεράρχης εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα χθες ύστερα από πνευμονικό οίδημα.

Τοποτηρητής ορίστηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Ο μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, υπέρτιμος και έξαρχος παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος), γεννήθηκε στην Άνδρο το 1934. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954, ενώ υπηρέτησε ως πρωτοσύγκελος, κατηχητής, ιεροκήρυκας και καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.

Διετέλεσε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), μέλος Συνοδικών Επιτροπών και επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Έχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης της Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Άμεση παρέμβαση απαιτεί επικίνδυνο σημείο στην Κωνσταντινουπόλεως

Peristeri News

Ίλιον: Ταξί αναποδογύρισε αφού μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο

Peristeri News

Ίλιον: Σύλληψη 67χρονης οικιακής βοηθού για κλοπές σε σπίτια (pic)

Peristeri News

Leave a Comment