Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Έκκληση της Δαμανάκη για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης

Η επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ που εξακολουθούν να ενισχύουν οικονομικά την αλιεία στις ανοιχτές θάλασσες, να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές συνέπειες της υπεραλίευσης στους ωκεανούς.

Η επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, κάλεσε σήμερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που εξακολουθούν να ενισχύουν οικονομικά την αλιεία στις ανοιχτές θάλασσες, να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές συνέπειες της υπεραλίευσης στους ωκεανούς.

Η ελληνίδα επίτροπος σημείωσε ότι οι σχετικές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις έχουν ήδη διακοπεί, υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εθνικές επιδοτήσεις χωρών όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία κ.ά. είναι της τάξεως του ενός δισ. ευρώ ετησίως.

Η Μ. Δαμανάκη δήλωσε επίσης ότι η επιτροπή υποστηρίζει τις ενέργειες της διεθνούς οργάνωσης «Παγκόσμιος Ωκεανός» για τη βελτίωση του ελέγχου των δραστηριοτήτων στην ανοιχτή θάλασσα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρέσπες: «Απάτητο βουνό» η ορεινή περιοχή με απόφαση ΥΠΕΝ

Peristeri News

Ανάσα από τις πρόσφατες βροχές αλλά όχι λύση στην λειψυδρία της Αττικής

Peristeri News

Πανσέληνος: Πότε θα δούμε τη «Σελήνη του Χιονιού»

Peristeri News

Leave a Comment