Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για από κοινού 24ωρη απεργία.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας. Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».
Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Παράταση της απεργίας τους έως και 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

