Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εγκρίθηκαν 15.794 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία

Την έγκριση πρόσληψης 15.794 υπαλλήλων καθαριότητας για το σχολικό έτος 2025-2026 ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση την απόφαση ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./72/8332/1-7-2025. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω των δήμων, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με κάλυψη της δαπάνης είτε από κρατική επιχορήγηση είτε από ανταποδοτικά τέλη.

Η απόφαση ήρθε κατόπιν αιτήματος εκατοντάδων δήμων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αιτούνται επαρκή στελέχωση των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμος Αθηναίων θα προσλάβει τον μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων (529), ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ηρακλείου Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι καθαριότητας θα καλύψουν ανάγκες τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με δυνατότητα πλήρους ή μερικής απασχόλησης και με μέγιστη διάρκεια σύμβασης ίση με το σχολικό έτος (1/9/2025 – 30/6/2026).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

7ο ΓΕΛ Περιστερίου: Μαθητές δημιουργούν podcast για Τεχνητή Νοημοσύνη και ψηφιακό περιοδικό για τις αξίες της Ευρώπης

Peristeri News

Άστεγος κοιμάται στο πεζοδρόμιο έξω από τον σταθμό Μετρό Ανθούπολης

Peristeri News

Τρελό σκηνικό στο Μετρό – Έκλεψαν αλυσίδα υπό την απειλή όπλου

Peristeri News

Leave a Comment