Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έφθασαν στην Τουρκία οι πρώτες πτήσεις με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια



Στα Άδανα έφθασαν τα ξημερώματα οι δυο πρώτες πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια από τις πέντε συνολικά που κατ΄αρχήν θα στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία.

Την ελληνική βοήθεια συνόδευσαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ο κ. Στυλιανίδης, επέστρεψε στη συνέχεια στην Ελλάδα , για να επιβλέψει την αποστολή ακόμη τριών πτήσεων.

Συνολικά η Ελλάδα, αποστέλλει πάνω από 80 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και αν χρειαστεί ακόμη περισσότερη.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του από την Αργεντινή όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα, με όσες δυνατότητες έχει, θα συνεχίσει να βοηθά τα θύματα των καταστροφικών σεισμών, τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Συρία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment