PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΕΥΠ: Παραιτήθηκε ο διοικητής Π. Κοντολέων – Αναλαμβάνει ο πρέσβης Θ. Δεμίρης


Ηχηρές παραιτήσεις με φόντο την υπόθεση του λογισμικού παρακολούθησεων Predator.

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση του έγινε άμεσα αποδεκτή.

Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Σχετικά με την αιτία της παραίτησης κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ.

Λίγο νωρίτερα είχε παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν πως η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης Predator, αφού διαψεύδεται κατηγορηματικά η όποια εμπλοκή του σε αυτή. Οφείλεται, όπως εξηγούν, στο τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του και τη στοχοποίησή του.

«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

«Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment