PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή


Μια ημέρα αφιερωμένη στην Ψηφιακή Παιδαγωγική, τη χρήση και αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία αλλάζει τον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας τεράστιες προκλήσεις και ευκαιρίες, επαναχαράσσοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνία, την πολιτική, την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση, και κυρίως την σχέση ανθρώπου – μηχανής.

Η παιδεία δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τις ραγδαίες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις. Η σημασία της ψηφιακής νοημοσύνης και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος και κουλτούρας που θα μπορέσουν δάσκαλοι και μαθητές να γίνουν αρωγοί της αλλαγής αυτής είναι πλέον βασικό ζητούμενο.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, να ψηφιοποιήσουμε τη σχολική τάξη και πώς αλλάζει η τεχνολογία την εκπαίδευση;

Τεχνητή νοημοσύνη, εικονική πραγματικότητα, ρομποτική, διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), μηχανική μάθηση (Machine Learning), τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing), παιχνιδοποίηση (gamification) παίρνουν τη δική τους θέση μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εκπαίδευση.

O εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός βραχίονας του Found.ation, Socialinnov, παρουσιάζει μια καινοτόμα σειρά συνεδρίων «Education Evolution» που τοποθετούν τον ρόλο της εκπαίδευσης στο επίκεντρο της ψηφιακή εποχής.

Η ημερίδα «Education Evolution: οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή» πραγματοποιείται το Σάββατο 09 Νοεμβρίου στους χώρους του The HUB Events και επιχειρεί να φέρει κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα και να παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, καθώς και τις προοπτικές και προκλήσεις για την εργασία και την απασχόληση.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και η γνωριμία τους με τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα αυτά εκπαιδευτικά εργαλεία και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες αυτές στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από ομιλίες και workshop σχετικά με τον τρόπο που η εκπαίδευση επαναπροσδιορίζεται προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μέλλοντος, αλλά και να έρθουν σε επαφή με νέες και δυναμικές μεθοδολογίες μάθησης, καθώς και σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου.

 

Η διεύθυνση στην οποία μπορεί κανείς να δει το αναλυτικό πρόγραμμα και να δηλώσει συμμετοχή είναι: educationevolution.gr.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Tech Talent School for Educators με την υποστήριξη της Microsoft.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment