PeristeriNews.gr
Πολιτική

Eυ. Αποστολάκης: Ρόλο- κλειδί η Ελλάδα στις διεθνείς αμυντικές συνεργασίες


Στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 2019», στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας, χαρακτηριζόμενες από ευρύ φάσμα προκλήσεων ασφαλείας» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης στον χαιρετισμό, που απηύθυνε, προσθέτοντας ότι οι πολυμερείς αμυντικές συνεργασίας συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων ασφαλείας σε διεθνές επίπεδο.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας, διαδραματίζει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών, ενώ εξήγησε ότι η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» παρέχει τη δυνατότητα διεθνούς ρεαλιστικής αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό περιβάλλον.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, η επιτευχθείσα διάδραση και συνεργασία συμβάλλουν, πέραν του προφανούς επιχειρησιακού οφέλους στον αμυντικό τομέα, και στην ενίσχυση των  δεσμών συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών.

O υπουργός συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, και τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΗΔΕ ασκήσεως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες Αξιωματικούς Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά NATO Tactical Leadership Programme- TLP 2019 και στην 1η Μικτή Σειρά Σχολείου Όπλων Τακτικής- ΣΟT, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment