PeristeriNews.gr
Οικονομία

Eντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει Καθαράς Δευτέρας


Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει Καθαράς Δευτέρας αποφάσισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Από τους ελέγχους εντοπίσθηκαν σημαντικές παραβάσεις σε περιοχές του κεντρικού τομέα της Αττικής.

Οι έλεγχοι εστιάζουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση τροφίμων λόγω των ημερών και αφορούν στην ποιότητα, την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σημαντικές παραβάσεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ σε παραβάτες του κέντρου της Αθήνας. Μάλιστα η εικόνα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 80% των καταστημάτων.

Οι πρώτες ενδείξεις στον Κεντρικό Τομέα Αττικής

Να σημειωθεί ότι στον Κεντρικό Τομέα Αττικής μεικτό κλιμάκιο των διευθύνσεων Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, διενεργεί συντονισμένη επιχείρηση. Το προηγούμενο διάστημα το κλιμάκιο επικέντρωσε τους ελέγχους σε  90 καταστήματα που έχει διαπιστωθεί μετά από καταγγελίες και παρελθόντες ελέγχους ότι παραβιάζουν το νόμο.

Οι διαπιστώσεις σε Άγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας έγιναν έλεγχοι σε 86 επιχειρήσεις. Στις περισσότερες από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν, στις ημερομηνίες λήξης τροφίμων, τις τιμές, τις συνθήκες διατήρησης και συντήρησης των τροφίμων, τη σήμανσή τους και τις πινακίδες αναγραφής των τιμών και της προέλευσης των προϊόντων. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 24 χιλιάδων ευρώ, ενώ ασκήθηκε και ποινική δίωξη σε κρεοπωλείο της Ομόνοιας, στην οδό Ιουλιανού.

Έλεγχοι και στην Βαρβάκειο

Το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού ενόψει της Καθαρής Δευτέρας και της περιόδου της Σαρακοστής διενήργησαν ελέγχους στη Βαρβάκειο ιχθυαγορά.

Στην είσοδο της αγοράς, το κλιμάκιο της Περιφέρειας τοποθέτησε μία ζυγαριά, προκειμένου οι καταναλωτές να διαπιστώνουν την ακρίβεια του βάρους των προϊόντων που αγοράζουν, εντοπίζοντας τυχόν προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Μέσα και έξω από την αγορά, τα κλιμάκια πραγματοποίησαν ελέγχους σε  90 επιχειρήσεις, (οπωρολαχανοπωλεία, παντοπωλεία, πρατήρια ελαίων, πρατήρια ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων, κ.α.), ζητώντας τα παραστατικά των εμπορευμάτων και τις καταστάσεις των εργαζομένων. Επιπλέον διερεύνησαν τις συνθήκες υγιεινής και πώλησης των αλιευμάτων, ενώ όπου χρειάστηκε – σε ελάχιστες περιπτώσεις – έγιναν συστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα ιχθυοπωλείο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του κανονισμού υγειονομικών διατάξεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment