PeristeriNews.gr
Οικονομία

Eκταμίευση 5,9 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για το προσφυγικό


Την εκταμίευση 5,9 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ενέκρινε η Κομισιόν, στον απόηχο της χθεσινής «μίνι» Συνόδου Κορυφής.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση, εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βοηθήσει την Ελλάδα στην εφαρμογή των αποφάσεων για τη δημιουργία των hot spots, ενώ θα καλύψει πλήρως τα έξοδα μεταφοράς τουλάχιστον 60.000 ατόμων από τα νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα.

Όπως διευκρινίζεται, η συμπληρωματική βοήθεια περιορίζεται αυστηρά στα πρόσωπα που έχουν υποστεί τον δέοντα έλεγχο ασφαλείας και των οποίων έχουν ληφθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα νησιά, πριν από την περαιτέρω μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στόχος είναι να αποκλειστεί ότι η χρηματοδότηση της Ε.Ε. θα χρησιμοποιείται για παράτυπες δευτερογενείς μετακινήσεις.

Την απόφαση της Κομισιόν χαιρέτισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής της έννοιας του “κομβικού σημείου” και των πρόσφατα συμφωνηθέντων προγραμμάτων μετεγκατάστασης, θα διαθέτουν περισσότερα από 5,9 εκατ. ευρώ στις ελληνικές αρχές για να υποστηριχτεί η αντιμετώπιση της καθημερινής άφιξης μεγάλου αριθμού προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας» υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αυτή η επείγουσα βοήθεια, κατέληξε ο Έλληνας Επίτροπος, θα επιτρέψει στις αρχές να καλύψουν το κόστος μεταφοράς σημαντικού αριθμού των εν λόγω προσώπων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα, εφόσον έχουν καταχωριστεί σωστά, και έχουν ληφθεί τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment