Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δολοφονήθηκε βουλευτής στη Σομαλία



Νεκρός είναι και ο άντρας της ασφάλειάς του, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν άλλος ένας βουλευτής και ένας γραμματέας του κοινοβουλίου.

Σομαλός βουλευτής έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, την Πέμπτη, στο Μογκαντίσου. Νεκρός είναι και ο άντρας της ασφάλειάς του, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν άλλος ένας βουλευτής και ένας γραμματέας του κοινοβουλίου.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο Άχμεντ Μοχάμουντ Χάιντ, πρώην υπουργός και αξιωματικός του στρατού, σκοτώθηκε το πρωί στη συνοικία του λιμανιού, έναν από τους τομείς της πρωτεύουσας όπου η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρότερη.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον αυτών των βουλευτών, οι οποίοι έβγαιναν από ένα ξενοδοχείο. «Πήγαιναν να συμμετάσχουν σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου όταν δέχθηκαν την επίθεση, ο θάνατος ενός από τους βουλευτές επιβεβαιώθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας άλλος βουλευτής, ο Άμπντι Μπαρέ Γιουσούφ.

Οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ, οι οποίοι συνδέονται με την αλ-Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment