Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Διπλό χαράτσι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες



Ένα επιπλέον χαράτσι θα πληρώσουν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Ένα επιπλέον χαράτσι θα πληρώσουν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, μαζί με τους περίπου 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογικής τους δήλωσης, θα έχουν, εκτός από το φόρο εισοδήματος και ξεχωριστή χρέωση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, η οποία δεν παρακρατήθηκε από τα λογιστήρια.

Ακόμη, σε περίπτωση επιστροφής φόρου, αυτή θα συμψηφίζεται αυτόματα και με την εισφορά αλληλεγγύης και με το τέλος επιτηδεύματος.

Στο άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία, διευκρινίζεται επίσης ότι σε όσους απασχολούνται με ειδική σχέση και γενικότερα σε όσους εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών δεν θα γίνεται παρακράτηση της ειδικής εισφοράς, αφού θα πρέπει να την καταβάλλουν ολόκληρη, μαζί με τον φόρο εισοδήματος.

Παράλληλα, το τέλος επιτηδεύματος, φέτος θα αυξηθεί κατά 150 ευρώ (από 500 που ήταν, φέτος γίνεται 650) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment