Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Πρακτικές της Χρυσής Αυγής και στα αστυνομικά τμήματα



Τον αποτροπιασμό της για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών, εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Τον αποτροπιασμό της για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών, εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

«Οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται τώρα και στα αστυνομικά τμήματα, όπου καταγράφονται φαινόμενα βασανισμών, ξυλοδαρμών και εκβιασμών κατά ανυπεράσπιστων πολιτών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και ζητεί να προχωρήσει -χωρίς καθυστέρηση- η σύσταση της Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας.

Όπως υπογραμμίζει, «επιβάλλεται ο έλεγχος όλων των κρουσμάτων αυθαιρεσίας, καθώς και η αυστηροποίηση των ποινών κατά αστυνομικών που έχουν υποπέσει σε ενέργειες βίας και σε κρούσματα ρατσισμού».

«Η Πολιτεία πρέπει να σπάσει τώρα το αυγό του φασισμού και του ναζισμού πριν είναι πολύ αργά», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Leave a Comment