Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Νεοοθωμανική πολιτική από την Τουρκία

Για νεοοθωμανική πολιτική από πλευράς της Τουρκίας, υπό τους κ.κ. Νταβούτογλου και Ερντογάν, η οποία στο θέμα της Κύπρου «αγνοεί επιδεικτικά» το διεθνές δίκαιο και «περιφρονεί προκλητικά» τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ.

Για νεοοθωμανική πολιτική από πλευράς της Τουρκίας, υπό τους κ.κ. Νταβούτογλου και Ερντογάν, η οποία στο θέμα της Κύπρου «αγνοεί επιδεικτικά» το διεθνές δίκαιο και «περιφρονεί προκλητικά» τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για την Κύπρο.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει σε όλους τους τόνους και να αξιοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα ώστε να καταστήσει σαφές στην τουρκική ηγεσία ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος μέλος της Ε.Ε και το ζήτημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής θα επιλυθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ στην κατεύθυνση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια στο πλαίσιο ενός κυρίαρχου και αδιαίρετου κυπριακού κράτους» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ν. Ανδρουλάκης: Η απόφαση για τις υποκλοπές αποτελεί δικαίωση

Peristeri News

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιάνης Βαρουφάκης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Leave a Comment