Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Επανεξέταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

«Ναι» στη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και στην επιμήκυνση διάρκειας καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την επιμήκυνση της διάρκειας καταβολής του επιδόματος ανεργίας από 12 σε 18 μήνες, προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά ζητώντας επανεξέταση όψεων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και να ενισχυθεί η διάσταση της κοινωνικής προστασίας.

Σε ανακοίνωσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, η ΔΗΜΑΡ παρατηρεί ότι η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ αλλά και η αναπτυσσόμενη συζήτηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνυπολογισμού των επιπτώσεων της ύφεσης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Τέλος εκτιμά πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συστρατευθεί με την ιταλική πρόταση να μην συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες ενίσχυσης της απασχόλησης στο χρέος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιάνης Βαρουφάκης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Leave a Comment