Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δικαίωση μικρο-ομολογιούχου για το PSI

Δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών μικρο-ομολογιούχος του ελληνικού Δημοσίου, που είχε προσφύγει κατά τράπεζας.

Δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών μικρο-ομολογιούχος του ελληνικού Δημοσίου, που είχε προσφύγει κατά τράπεζας.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση δικαστηρίου στην Ελλάδα που δικαιώνει μικρο-ομολογιούχο του Δημοσίου για σχετική υπόθεση και εκδόθηκε κατόπιν αγωγής τραπεζικής υπαλλήλου (ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας).

Η ενάγουσα «απώλεσε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί από την Τράπεζα Πειραιώς, ως διαδόχου της Αγροτικής Τράπεζας.

Το δικαστήριο τη δικαίωσε, καταδικάζοντας την αντίδικο Τράπεζα να της καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας της, αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία της, συνολικού ύψους 13.875 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι μικρο-ομολογιούχοι του Δημοσίου ακόμα και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012, συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους ενώπιον των δικαστηρίων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Επίθεση λύκου σε περιπατητή στην Πάρνηθα

Peristeri News

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment