Viber
PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Δεν θα γίνει στο Πάρκο Τρίτση καταυλισμός προσφύγων

Δεν θα κατασκευαστεί τελικά κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Ίλιον, στον χώρο δίπλα από το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι εργασίες ανεστάλησαν μετά από διαπίστωση ότι το έδαφος ήταν σαθρό και άρα για την κατασκευή του απαιτούνταν κοστοβόρες ενέργειες.

Το κόστος, που υπολογίστηκε σε 200.000 ευρώ, κρίθηκε πολύ υψηλό, την ώρα που η δομή προοριζόταν για τη φιλοξενία μέχρι 400 προσφύγων.

Τον χώρο, έκτασης 70 στρεμμάτων, είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνουν συνεργεία με μηχανήματα του στρατού, ωστόσο οι εργασίες σταμάτησαν το πρωί.

Πάντως, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο χώρος δεν επελέγη από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά με υπόδειξη κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής και πρόσθεσε ότι κρίνει πως η αναστολή οφείλεται στο γεγονός ότι τελικά θεωρήθηκε ακατάλληλος.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει να αναζητά νέους χώρους στην Αττική που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έκκληση του Δήμου Αιγάλεω για ασφαλή διαχείριση εύφλεκτων υλικών

Peristeri News

Χαρδαλιάς από Ίλιον: Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 480 εκατ. ευρώ για ανθεκτικότητα και έργα στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment