Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες εάν το πρόστιμο πληρωθεί σε δόσεις

Μόνο εάν εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα επιστρέφονται οι πινακίδες στους παραβάτες ξεκαθάρισε το υπουργείο Μεταφορών.

Μόνο εάν εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα επιστρέφονται οι πινακίδες στους παραβάτες ξεκαθάρισε το υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας πως σε περίπτωση τμηματικής καταβολή του προστίμου δεν θα δίνονται οι πινακίδες στους δικαιούχους.

Διευκρινίσεις που παρείχε το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος -απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών -αποσαφηνίζουν πως σε περίπτωση που η παράβαση επισύρει την ποινή του διοικητικού προστίμου, μέτρο για την εξασφάλιση της καταβολής του είναι η επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια κυκλοφορίας, κρατικές πινακίδες). Τα δε στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται στο νόμιμο κάτοχό τους, αφού εξοφληθεί το πρόστιμο.

«Το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης στοιχείων κυκλοφορίας διατηρείται έως την πλήρη εξόφληση του προστίμου. Κατά συνέπεια, τυχόν χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών, δεν αποτελεί λόγο επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος», αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment