Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων με φόντο τον σχηματισμό κυβέρνησης



Πυρετός διαβουλεύσεων με φόντο την αισιοδοξία για αίσια έκβαση των συζητήσεων για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.

Πυρετός διαβουλεύσεων με φόντο την αισιοδοξία για αίσια έκβαση των συζητήσεων για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.

Ο Αντώνης Σαμαράς είδε χθες τους πολιτικούς αρχηγούς και διαπίστωσε «ανοικτό» παράθυρο για συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα τρία κόμματα δείχνουν να συμφωνούν στο βασικό πολιτικό πλαίσιο που θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν, πρωθυπουργός θα είναι σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς, με τις όποιες ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ να δείχνουν να κάμπτονται οριστικά. Την ίδια ώρα, να ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να υποχωρεί σταδιακά από την αρχική του θέση για συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Το τοπίο, ωστόσο, σίγουρα θα γίνει πιο καθαρό μετά τη σημερινή συνάντηση Κουβέλη-Βενιζέλου στις 10.

Με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά να αισιοδοξούν ότι ενδεχομένως και μέχρι το βράδυ σήμερα να υπάρχει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί εκ νέου σήμερα με τον Φώτη Κουβέλη τις 11, μετά το ραντεβού του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

H ονοματολογία, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει από χθες με τα πρώτα φαβορί για υπουργοποίηση να αρχίζουν να συζητιούνται σιγά-σιγά στα πολιτικά και κομματικά “πηγαδάκια”. Ωστόσο, το τοποίο παραμένει ακόμη θολό χωρίς φυσικά να αποκλείεται να δούμε ονόματα εκτός Κοινοβουλίο στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Π. Μαρινάκης: Ναι στον διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

Peristeri News

Εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Peristeri News

Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή

Peristeri News

Leave a Comment